Leírás és Paraméterek
Sütőforma fedeles 26x6 cm ALPINA. Az elkészült sütemény fedje le az áttetsző fedővel, így a higiénia mellett akár a szállításban is hasznos.
MŰSZAKI ADATOK | |
Méret | 26x6 cm |
Bővebben
Milyen konyhafelszerelést szerezzek be a konyhámba?
A kérdés jó, hiszen konyhánkban főzni, sütni fogunk, ezért sok mindenre szükségünk lesz. Ahhoz, hogy ne vesszünk el a hatalmas kínálatban, csoportosítsuk felhasználás szerint:
Sütőforma fedeles 26x6 cm ALPINA
- Tapadásmentes bevonat
- Mosógatógépben mosható
- Szállítás: Fogantyús tető
MŰSZAKI ADATOK:
- Méret: 26x6 cm
FŐZÉS - SÜTÉS KONYHAI ESZKÖZÖK: Van egy jó receptünk, megvásároltuk hozzá az alapanyagokat kezdődhet a főzés – sütés. Ha van megfelelő konyhai eszközünk az alapanyagok feldolgozásához, mint a:
- Vágódeszka: Háztatársokban leggyakrabban a hagyományos formájú, kézműves fa vágódeszkát vagy a kedvelt műanyag vágódeszkát használjuk. Utóbbinál végtelen a szín, forma, méret paletta, a tömeggyártás miatt az áruk is kedvezőbb.
- Kések: Nem érhetjük be egy késsel, mondván, hogy az jó lesz mindenre, hiszen a húsvágókés például egy nagyobb és szélesebb, hogy erőt tudjunk kifejteni, ugyanakkor pengeéles. A zöldségvágó kés egy hegyesebb, vékonyabb pengéjű kés, a kenyérvágó kés nagy fogazatú kés, míg a sajtvágó kés hegyes, lukacsos pengéjű kés.
- Eszközök: fakanál, tésztakanál, tésztaszűrő, fokhagymanyomó, sajtreszelő, klopfoló
- Edények: Ahogyan a főzőműsorokban, érdemes az otthoni főzéskor is előre kiporciózni, előkészíteni a hozzávalókat kis üveg vagy műanyag tálkákba. Konyhai mérleggel pontosan lemértünk minden hozzávalót, mutatósan tálkákba tettük, következhetnek a nagyobb edények (általában fémből), melyekbe a felszeletelt húsokat, meghámozott, kockára vágott krumplikat, megmosott salátákat tesszük
- Kiegészítők: Konyharuha, edényfogó kesztyű vagy a papírtörlő, melyek a higiénia és a balesetek megelőzésén is fontos. Ugye ismerős, amikor a forró húslevesfazekat megragadjuk csupasz kézzel, vagy a forró sütőből a tepsit kivesszük. Ne égjünk meg! Hőálló eszközöket vásároljunk.
- Lábasok, tepsik, sütőformák: A tűzhelyek kiválasztása az egyik legköltségesebb a konyhai eszközök közül. Napjainkban divatosak és mutatósak a konyhabútorba beépített tűzhelyek, mint a gáztűzhely, hagyományos elektromos tűzhely, kerámialapos tűzhely, indukciós tűzhelyek. A lábasok, tepsik, sütőformák címkéjén a gyártók feltüntetik, hogy milyen típusú tűzhelyhez javasolják. Ezt érdemes szemelőt tartani, majd következhet a minőség/ár alapján a döntés. Az edényszettek vásárlását javasoljuk. Egy márka, típus, azonos minőség és design, nem beszélve, hogy szettben általában kedvezőbb az ár is.
Ne feledkezzünk meg a szettben nem kapható, de a nélkülözhetetlen konyhai eszközökről mint a palacsintasütő, wok, grillezők, szendvicssütők vagy a botmixer, robotgép, citrusfacsaró, , többfunkciós reszelők, vízforraló. A szempont a minőség/ár mellett a design.
ÉTKEZÉS KONYHAI ESZKÖZÖK: Konyhabútor tervezésekor a szekrények, fiókok mennyisége és elrendezése elsődleges szempont. Most következhet ezek feltöltése, vagyis a
- Poharak: vizes, boros, pezsgős, egyebek…
- Kávés és teáscsészék
- Evőeszközök
- Tányérok
TÁLALÁS KONYHAI ESZKÖZÖK: Családi összejöveteleknél, jeles napoknál vagy kertipartiknál a tálalás sokat lendít a hangulaton, hiszen amikor a vendék megérkeznek és meglátják a terített asztalt kialakul az első véleményük, hiszen az evést a szemünkkel kezdjük. Legyen ez a vélemény elismerő, vagyis ügyeljünk a tálalásra, annak stílusára. Ehhez a szükséges konyhai eszközök többek között a:
- Tányéralátét
- Snack tál
- Kínáló tál
- Salátás tál
- Szósztál
Ha mindezeket a citidepo.hu KONYHA kategóriánkban beszereztük, indulhat a főzés – sütés.