Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. A Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében a láblécben található ÁSZF a mérvadó.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Itt van az ősz. Mire figyeljünk kisállatainknál?

Itt van az ősz. Mire figyeljünk kisállatainknál?

Mindennapos rutin a reggeli és esti egészségügyi séta kutyáinknál, macskáinknál. 

Kisállataink velünk laknak, ugyanabban a szobahőmérsékletben amiben mi is, ezért őket is fel kell öltöztetni a hűvösebb időben, a korai sötétedés miatt a láthatóságukról is gondoskodnunk kell, ahogyan a kalóriadúsabb étkezésről és a mozgásról. Mindezek külön-külön is megérnek egy misét, ezért részletesen leírjuk, hogy mire figyeljünk oda kisállatainknál az őszi időben.

HŐMÉRSÉKLET: Bizony kutyánk és macskánk testhőmérséklete sem tud 25 Celsius fokról hirtelen 10 fokos hőmérsékletre reagálni, ezért a megfázás megelőzéséhez szükség van kisállat kabátra.  Kis ruhákat sok helyen lehet vásárolni, fajtára, stílusra szabva, a választék szinte végtelen. Azonban praktikus megoldás lehet a kutyahordozó hátizsák, mely kistestű kutyáknak és macskáknak egyaránt ideális. Ez valójában egy hátizsák, melyen van egy lyuk, ahol a kisállat kidugja a fejét, így egy erdeisétánál, ha elfáradna a megoldás kéznél van. 

LÁTHATÓSÁG: Autóban kötelező tartozék a láthatósági mellény, hasonlóképen biciklizésnél az esti szürkülettől is fel kell venni a fényvisszaverő mellényt biztonságunk érdekében. Kutyáknál, macskáknál is így van ez, melyre praktikusan és elegánsan kitalálták a fényvisszaverő, LED-es nyakörvet, így hosszú póráznál is mindig láthatjuk kedvencünk merre kószál, sőt, ha szabadon engedjük szaladgálni, vagy játszani a fényvisszaverő nyakörv segítségével jól látszik hol bujkál kutyánk.

JÁTÉK: TOP kedvenc játékok a szabadban a labdahajító és a kötélcsomó. Az előbbi a futkározáshoz, a szükséges mozgáshoz kell a kutyának úgy, hogy nekünk csak minimális mozgást vesz igénybe. A hajítóval eldobjuk a labdát és kutyánk örömmel fut érte és hozza vissza nekünk úgy, hogy kezünk nem lesz nyálas mert a hajítóval érintés nélkül fel tudjuk venni a labdát és újra eldobni.  A kötélcsomó a fogak erősítéséhez és a kutya edzettségéhez segít játékosan.

SZÁLLÍTÁS: Utazásnál nélkülözhetetlen kisállat felszerelés a kutya/macska hordozó. Több méretben és különböző súlykor. Vásárláskor fontos szempont a:

  • Levegős legyen
  • Könnyen nyitható, biztonságosan zárható
  • Cipelés tekintetében könnyű

MEGSZOMJAZTAM: Játék után boldogan csahol a kutyánk, ám ne feledkezzünk meg a folyadék utánpótlásról. Egy könnyű, gyorsan tisztítható inox kutyatál, macskatál elfér a táskában és gyorsan feltölthetjük vízzel.

                                      

Az őszi egészségügyi séta és erdei séta tudnivalók birtokában, nincs más dolgunk mint kisállat felszereléseket megvásárolni kutyánknak, macskánknak CITIDEPO.HU webshopunkban megtalál.