Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. A Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében a láblécben található ÁSZF a mérvadó.
Menü
Ár:
2.690 Ft
Menny.:db

Fürdőszobai kapaszkodó tapadókorongos 40x10x8 cm VIVAMORE

Ár:
2.690 Ft
Menny.:db

Szállítási díj:

1.690 Ft

Gyártó: VIVAMORE
Elérhetőség: Raktáron
 • Rögzítés: Extra nagy felületű
 • Masszív tapadókorongok
 • Fúrás nélkül rögzíthető
 • Eltávolítás Praktikus karokkal, könnyen
Cikkszám: E12357
Vonalkód: 8711252123578

Leírás és Paraméterek

Fürdőszobai kapaszkodó tapadókorongos 40x10x8 cm VIVAMORE. A Vivamore PVC fürdőszobai tapadókorongos kapaszkodó biztonságot nyújt mozgásában korlátozott emberek mindennapi tisztálkodásánál.
Használható kád, WC vagy mosdó melletti csempe felületen. Tapadókorongok extra nagyok és erősek, így hirtelen mozdulatnál is megbízható.

MŰSZAKI ADATOK
Méret 40x10x8 cm
Súly 542 gramm
Max. terhelhetőség 60 kg
Anyag PVC

Bővebben

Fürdőszoba. Lakásunk azon része, melyet a higiéniának, a tisztálkodásnak szentelünk. Lehet pici vagy nagy a fürdőszobánk, abban megegyező, hogy fürdőszoba berendezésnek és fürdőszoba kiegészítőnek praktikusnak kell lennie. 
Hogyan tervezzük, ha mozgásában korlátozott családtag is használni fogja a fürdőszobát. Az alapvető akadálymentesítés mellett a gyógyászati segédeszközökkel is terveznünk kell.

 • Fürdőszobai kapaszkodó: Ezeket a csempékre rögzítik, így fontos, hogy a csempe lehetőség szerint sím legyen, ne un. rusztikus felületű, hogy a fürdőszobai kapaszkodó tapadókorongja 100%-os legyen, így a mozgáskorlátozott családtag biztonsága is az lesz.
 • Fürdőkádülés vagy zuhanyzószék: Azonos a csempe, illetve járólap igény. A beteg ezeken ülni fog vizes környezetben, így a stabilitás kiemelten fontos. 
 • Öltözködés: A mozgásukban korlátozottak tisztálkodás után általában a fürdőszobában öltözködnek, hogy minél kevesebb legyen a mozgás, a külső segítség igénye. Gondolunk például a zoknifelhúzó segédeszközre. Itt játszik fontos szerepet, hogy minden fürdőszobai kiegészítő kézközelben legyen, mint a törölköző, hogy utána már jöhessen is a zoknifelhúzó.

Fürdőszobai kapaszkodó tapadókorongos 40x10x8 cm VIVAMORE

 • Rögzítés: Extra nagy felületű
 • Masszív tapadókorongok
 • Fúrás nélkül rögzíthető
 • Eltávolítás Praktikus karokkal, könnyen

A Vivamore PVC fürdőszobai tapadókorongos kapaszkodó biztonságot nyújt mozgásában korlátozott emberek mindennapi tisztálkodásánál.

MŰSZAKI ADATOK:

 • Méret: 40x10x8 cm
 • Súly: 542 gramm
 • Max. terhelhetőség: 60 kg
 • Anyag: PVC

Építkezéskor, felújításkor kerül reflektorfénybe a csempe, a járólap, a szaniter, a lefolyók és az áram helyének megtervezése. Ezeket már a burkolásnál egyeztetni kell, hogy a burkoló hová helyezze a lefolyót, a vízgyűjtőt, a WC és mosdó kiállásokat. Igen, ennyire az alapoknál kell megtervezni, ahhoz, hogy amikor a szanitert válasszuk már tudjuk a rendelkezésre álló helyet, méretet. Ezt megelőzően két nagyon fontos munkafázis kell még, melyekhez ragaszkodjunk:
•    SZIGETELÉS: A fürdőszoba szigetelésénél, mint vizes helységnél nem a hagyományosan vett szigetelésre gondolunk, ami a hőre vonatkozik, hanem a víz/pára szigetelésre. A falat vonjuk be vízszigetelővel, minőségi és nagyon ismert márka a Mapei. Ez a penész és páralecsapódás megelőzésre szolgál. Ha a csempét már egy vízszigetelt falra helyezzük, akkor 99%, hogy nem lesz penész a fürdőszobánkban, még hidegebb téli napokon sem. A penész látványát senki sem szereti, ám az élettani, egészségre gyakorolt károsító hatása az igazán veszélyes, mert a hörgőket, a légúti rendszereket támadja meg, ami hosszabb távon asztmához vezet.
•    IP védelem: Gyönyörű a fürdőszobánk, jöhet a könnyebb feladat a design konnektorok, lámpatestek kiválasztása. Itt jön a IP védelem. De mi az az IP? Műszaki berendezések áramköreinek nemzetközi védettségjelölése. Vizes helységek tekintetében ez egy kétjegyű szám, melynek a második számjegye a vízzel szembeni védelemre utal. Ahhoz, hogy a villanyszerelő szakmailag helyesen járjon el fürdőszobánknál az IP számnak 4-estől kell kezdődjön. Pl.: IP44. Ha ilyen számot látunk a lámpák dobozán vagy ennél nagyobb számot, akkor biztosak lehetünk abban, hogy tusoláskor kicsapódó víz nem okoz áramütést. Hasonló a helyzet a dugaljoknál, ahol fedővel ellátott konnektorok a megfelelők.
Biztonságban vagyunk, jöhetnek a szaniterek (mosdó, WC, tükör, zuhanyzó) ízlésünk és pénztárcánk szerint. Három szaniter elengedhetetlen fürdőszobánkban, a WC, mosdó és a zuhanyzó/kád. Sokszor merül fel a kérdés, hogy a WC-nek helye van-e a fürdőszobában? Véleményünk szerint igen, hiszen ritka, hogy a szükség folyamatában családtagunknak éppen zuhanyozni vagy kezet mosni támad kedve. de érdemes külön WC-t is kialakítani, hiszen fordított helyzetben bizony szükséges. Vagyis, ha család tagunk éppen relaxál a fürdőkádban, de a szükségletünk úgy kívánja, akkor a külön WC-t igénybe tudjuk venni.
Fürdőszobai kiegészítőknél figyelemben kell venni a praktikus okokat és a szaniterekkel való harmóniát. A harmónia egyszerű feladat, hiszen a szaniter gyártok gondoskodnak fürdőszoba kiegészítőket is gyártani. A praktikus megoldás például a:
•    Törölközőtartó: mosdó és tusoló/kád közelébe tegyük, hogy karnyújtásra legyen.
•    WC papír tartó: Szintén karnyújtásra a WC-től
•    Polcok: Fejmagasságba és a tusolótól távol, hogy nedvességtől távol legyenek.
Fürdőszobai kiegészítők rögzítésekor fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy a vezetékek (villany, víz) hol futnak a falban, hogy megelőzzük az átfúrást.
Fürdőszoba tükör az optikai megoldás: A fürdőszoba nincs tükör nélkül, legalább egy feltétlen kell, melynek helye a mosdó felett, annak szélességében. Ha több tükröt is elhelyezünk, főleg kisebb fürdőszobáknál aktuális igény, akkor a teret optikailag is megnövelhetjük. Erre az egyik leggyakoribb megoldás az ajtóra szerelt tükör, mellyel egész alakban is láthatjuk magunkat.
Fürdőszobai tárolás: Javasoljuk a nyitott szekrényeket, polcokat. Egyrészt mert a kis fürdőszobáknál amúgy sincs hely nagy szekrényre, másrészt mert a pára miatt jobban szellőzik.
Fürdőszoba fűtése: A kis fürdőszobáknál indult el a hagyománya a törölközősszárító fűtőtestnek, így 2in1 helytakarékosságot kivitelezhetünk. A praktikus megoldás azonban gyorsan teret hódított a nagyobb fürdőszobákban is.
 


Hol tudja mindezeket kényelmesen, néhány klikkel megvásárolni?
CITIDEPO.HU – világmárkák szerethető árakon. Kérdése van? Hívjon, segítünk! +36707747475