Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. A Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében a láblécben található ÁSZF a mérvadó.
Menü
Ár:
16.900 Ft
Menny.:db

Fürdőkád ülés 74x23x18 cm VIVAMORE

Ár:
16.900 Ft
Menny.:db

Szállítási díj:

1.690 Ft

Gyártó: VIVAMORE
Elérhetőség: Raktáron
 • Lábak: Csúszásmentes műanyag kupakkal
 • Ülés: Nagy szilárdságú műanyag
 • Könnyen szállítható, hordozható
Cikkszám: E12349
Vonalkód: 8711252123493

Leírás és Paraméterek

Fürdőkád ülés 74x23x18 cm 1258 gr VIVAMORE fürdőkádülés a mozgásukban korlátozott személyek tisztálkodás megkönnyítésére alkalmas segédeszköz. A 2x2 darab erős alumínium kar és a lábak csúszásmentes műanyag kupakjai biztonságosan, stabilan rögzítik a kád széléhez a rehabilitációs műanyag ülőkét. Használat után öblítse le, majd törölje szárazra, hogy a higiéniai feltételek a következő tisztálkodáskor is megfelelőek legyenek.

Fürdőkád ülés 74x23x18 cm VIVAMORE

 • Lábak: Csúszásmentes műanyag kupakkal
 • Ülés: Nagy szilárdságú műanyag
 • Könnyen szállítható, hordozható

A 2x2 darab erős alumínium kar és a lábak csúszásmentes műanyag kupakjai biztonságosan, stabilan rögzítik a kád széléhez a rehabilitációs műanyag ülőkét.

MŰSZAKI ADATOK
Méret 74x23x18 cm
Súly 1,258 kg
Max. terhelhetőség 150 kg
Lábak Csúszásmentes műanyag kupakkal
Keret Aluminium
Ülés Nagy szilárdságú fehér műanyag

Kapcsolódó termékek

2.120 Ft
 • Biztonság: Nagy tapadófejek
 • Levétel: Kipattintás
 • Anyag: masszív műanyag

Bővebben

Fürdőszoba. Lakásunk azon része, melyet a higiéniának, a tisztálkodásnak szentelünk. Lehet pici vagy nagy a fürdőszobánk, abban megegyező, hogy fürdőszoba berendezésnek és fürdőszoba kiegészítőnek praktikusnak kell lennie. 
Hogyan tervezzük, ha mozgásában korlátozott családtag is használni fogja a fürdőszobát. Az alapvető akadálymentesítés mellett a gyógyászati segédeszközökkel is terveznünk kell.

 • Fürdőszobai kapaszkodó: Ezeket a csempékre rögzítik, így fontos, hogy a csempe lehetőség szerint sím legyen, ne un. rusztikus felületű, hogy a fürdőszobai kapaszkodó tapadókorongja 100%-os legyen, így a mozgáskorlátozott családtag biztonsága is az lesz.
 • Fürdőkádülés vagy zuhanyzószék: Azonos a csempe, illetve járólap igény. A beteg ezeken ülni fog vizes környezetben, így a stabilitás kiemelten fontos. 
 • Öltözködés: A mozgásukban korlátozottak tisztálkodás után általában a fürdőszobában öltözködnek, hogy minél kevesebb legyen a mozgás, a külső segítség igénye. Gondolunk például a zoknifelhúzó segédeszközre. Itt játszik fontos szerepet, hogy minden fürdőszobai kiegészítő kézközelben legyen, mint a törölköző, hogy utána már jöhessen is a zoknifelhúzó.

MŰSZAKI ADATOK:

 • Méret: 74x23x18 cm
 • Súly: 1,258 kg
 • Max. terhelhetőség: 150 kg
 • Lábak: Csúszásmentes műanyag kupakkal
 • Keret: Aluminium
 • Ülés: Nagy szilárdságú fehér műanyag

Építkezéskor, felújításkor kerül reflektorfénybe a csempe, a járólap, a szaniter, a lefolyók és az áram helyének megtervezése. Ezeket már a burkolásnál egyeztetni kell, hogy a burkoló hová helyezze a lefolyót, a vízgyűjtőt, a WC és mosdó kiállásokat. Igen, ennyire az alapoknál kell megtervezni, ahhoz, hogy amikor a szanitert válasszuk már tudjuk a rendelkezésre álló helyet, méretet. Ezt megelőzően két nagyon fontos munkafázis kell még, melyekhez ragaszkodjunk:
•    SZIGETELÉS: A fürdőszoba szigetelésénél, mint vizes helységnél nem a hagyományosan vett szigetelésre gondolunk, ami a hőre vonatkozik, hanem a víz/pára szigetelésre. A falat vonjuk be vízszigetelővel, minőségi és nagyon ismert márka a Mapei. Ez a penész és páralecsapódás megelőzésre szolgál. Ha a csempét már egy vízszigetelt falra helyezzük, akkor 99%, hogy nem lesz penész a fürdőszobánkban, még hidegebb téli napokon sem. A penész látványát senki sem szereti, ám az élettani, egészségre gyakorolt károsító hatása az igazán veszélyes, mert a hörgőket, a légúti rendszereket támadja meg, ami hosszabb távon asztmához vezet.
•    IP védelem: Gyönyörű a fürdőszobánk, jöhet a könnyebb feladat a design konnektorok, lámpatestek kiválasztása. Itt jön a IP védelem. De mi az az IP? Műszaki berendezések áramköreinek nemzetközi védettségjelölése. Vizes helységek tekintetében ez egy kétjegyű szám, melynek a második számjegye a vízzel szembeni védelemre utal. Ahhoz, hogy a villanyszerelő szakmailag helyesen járjon el fürdőszobánknál az IP számnak 4-estől kell kezdődjön. Pl.: IP44. Ha ilyen számot látunk a lámpák dobozán vagy ennél nagyobb számot, akkor biztosak lehetünk abban, hogy tusoláskor kicsapódó víz nem okoz áramütést. Hasonló a helyzet a dugaljoknál, ahol fedővel ellátott konnektorok a megfelelők.
Biztonságban vagyunk, jöhetnek a szaniterek (mosdó, WC, tükör, zuhanyzó) ízlésünk és pénztárcánk szerint. Három szaniter elengedhetetlen fürdőszobánkban, a WC, mosdó és a zuhanyzó/kád. Sokszor merül fel a kérdés, hogy a WC-nek helye van-e a fürdőszobában? Véleményünk szerint igen, hiszen ritka, hogy a szükség folyamatában családtagunknak éppen zuhanyozni vagy kezet mosni támad kedve. de érdemes külön WC-t is kialakítani, hiszen fordított helyzetben bizony szükséges. Vagyis, ha család tagunk éppen relaxál a fürdőkádban, de a szükségletünk úgy kívánja, akkor a külön WC-t igénybe tudjuk venni.
Fürdőszobai kiegészítőknél figyelemben kell venni a praktikus okokat és a szaniterekkel való harmóniát. A harmónia egyszerű feladat, hiszen a szaniter gyártok gondoskodnak fürdőszoba kiegészítőket is gyártani. A praktikus megoldás például a:
•    Törölközőtartó: mosdó és tusoló/kád közelébe tegyük, hogy karnyújtásra legyen.
•    WC papír tartó: Szintén karnyújtásra a WC-től
•    Polcok: Fejmagasságba és a tusolótól távol, hogy nedvességtől távol legyenek.
Fürdőszobai kiegészítők rögzítésekor fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy a vezetékek (villany, víz) hol futnak a falban, hogy megelőzzük az átfúrást.
Fürdőszoba tükör az optikai megoldás: A fürdőszoba nincs tükör nélkül, legalább egy feltétlen kell, melynek helye a mosdó felett, annak szélességében. Ha több tükröt is elhelyezünk, főleg kisebb fürdőszobáknál aktuális igény, akkor a teret optikailag is megnövelhetjük. Erre az egyik leggyakoribb megoldás az ajtóra szerelt tükör, mellyel egész alakban is láthatjuk magunkat.
Fürdőszobai tárolás: Javasoljuk a nyitott szekrényeket, polcokat. Egyrészt mert a kis fürdőszobáknál amúgy sincs hely nagy szekrényre, másrészt mert a pára miatt jobban szellőzik.
Fürdőszoba fűtése: A kis fürdőszobáknál indult el a hagyománya a törölközősszárító fűtőtestnek, így 2in1 helytakarékosságot kivitelezhetünk. A praktikus megoldás azonban gyorsan teret hódított a nagyobb fürdőszobákban is.
 


Hol tudja mindezeket kényelmesen, néhány klikkel megvásárolni?
CITIDEPO.HU – világmárkák szerethető árakon. Kérdése van? Hívjon, segítünk! +36707747475